Vacation is a b*tch!


15 augustus

Moederdag. In deze contreien tenminste (“moéderkesdag” dus). Menig mama en oma wordt dan weer uitgebreid in de bloemetjes gezet. En ik ben dan extra lucky, want dit jaar is het die ochtend net ‘de wissel’ waarop ik na 2 lange weken Liam en Mika eindelijk weer terug bij me heb. Dat was vorig jaar anders. Vakantie wissels. Heel wat single moms moeten hun kroost op deze speciale dag missen, met dank aan een – ietwat ongelukkige – vakantieregeling van de kids. En dat kan al eens zwaar op de maag vallen…

supermom

Mixed feelings

Ook in casa Rabinovitz zijn extra-verpletterende-net-niet-adembenemende-knuffels absoluut aan de orde, want ik heb mijn kanjers twee lange weken moeten missen. En dat onmiddellijk na een heerlijke 2 weken durende vakantie en volop quality time samen in Israël, dag in dag uit daar samen het leven gevierd. Oh, het leven van een alleenstaande ouder in vakantieperiodes. Op Facebook prijkt tijdens het verlof steeds opnieuw in het begin en het midden van de maanden juli en augustus een bloemlezing aan trieste statusupdates van mama’s (of papa’s) die hun kids missen enerzijds en vakantiefoto’s van papa’s (of mama’s) die samen genieten anderzijds. Het contrast is bij momenten pijnlijk.

Ik kan het niet helpen, maar mij geeft het hele vakantiecircus mixed feelings. Zijn de kids bij je, dan is het twee weken met z’n allen genieten van al die grote en kleine dingen die er tijdens het werkjaar nooit van komen. En dus is het ook twee weken lang alle hens aan dek, inclusief de nodige chaos! Lekker druk in ieder geval en jij staat er als single parent alweer alleen voor om dat in goede banen te leiden. Na twee weken in full on modus, volgen dan twee weken van stilte. Rust. Leegte. Dit zijn dan de weken waarin niet-lotgenoten wel eens een blijk durven geven van amper beteugelde jaloezie: “Twee weken me-time! Zou ik ook wel eens kunnen gebruiken. Heerlijk…”. En – ik ga het niet ontkennen – als bijna fulltime single moeder is het écht wel eens fijn om even de tijd aan je zijde te hebben. Werk dat is blijven liggen inhalen. Sociale contacten waar je doorgaans weinig aan toe komt extra aandacht geven. En aandacht krijgen. Twee weken aan jezelf denken en even enkel voor jezelf hoeven zorgen. Carte blanche over je agenda, ook al wordt die beheerst door werk. Net dat is vol Slingpower in het leven staan, of course!!

sling beach Mika

Wie krijgt hier de cadeautjes?

En toch. Die slingerbeweging tijdens de vakantie van alles of niets die elke alleenstaande ouder zal herkennen, eist zijn tol. Bovendien ben ik uit onze laatste vakantie teruggekeerd met onmiddellijk een heuse luchtwegeninfectie die al 2 HELE KINDERLOZE WEKEN zijn tol heeft geëist. Bye bye me-time! Bye bye inhaalmanoeuvre. De kids missen én compleet KO in de zetel liggen, bad bad karma (al is het ook een geluk bij een ongeluk dat ik kon uitzieken zonder dat ik nog eens extra zorgen én entertainment op me hoefde te nemen).

Maar goed, ondertussen zijn we alweer bijna alive & kicking. En Liam en Mika? Zij krijgen op moederdag – jawel – zélf een cadeau: een pimped up, all grown up kamer. Mét eigen bureau, eigen garderobekast. En budget om zelf extra aan te kleden! Want ook die vakantie blijft niet eeuwig duren…

Slingpower aan alle single moeders (én vaders) out there!

Sigal

Israel Liam

Liam on our vacation in Israel summer 2016 Golan Heights

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *